Výborný špenát z čerstvých listů recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
2 ks cibule
2 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
500 g čerstvý špenát

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé špenátové listy důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a otrháme stonky. Špenát nakrájíme na nudličky

  2. Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme dozlatova

  3. Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky

  4. K cibuli postupně vhazujeme špenát a mícháme. Jakmile nám špenát trochu zavadne, osolíme a opepříme. Přidáme plátky česneku. Špenát stále mícháme, dokud nepustí vodu, poté jen krátce podusíme (5 - 8 minut)

  5. Listový špenát z čerstvých listů podáváme jako přílohu k masu, rybě, bramborám i knedlíkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!