Fazolové lusky s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
petrželka
1 ks cibule
200 g uzenina
zeleninový vývar
800 g fazolové lusky
6 ks středně velké rajče

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Fazolové lusky omyjeme a nakrájíme na kousky. Lusky osolíme, přidáme k cibuli a podlijeme vývarem. Dusíme do poloměkka.

  2. Mezitím omyjeme rajčata, oloupeme a na dílky nakrájíme. Pridáme ke směsi na pánvi společně s prolisovaným česnekem. Uzeninu nakrájíme na nudličky a rovněž přidáme do směsi.

  3. Směs ještě chvíli dusíme, následně necháme šťávu odpařit.

  4. Ihned podáváme s nadrobno nasekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!