Smažené fazolové lusky s pikantním dipem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
-
olej
sůl
100 ml voda
2 ks bílek
3 lžíce med
250 g hladká mouka
1 lžíce sojová omáčka
3 lžíce dijonská hořčice
3 lžičky chilli omáčka
500 g zelené fazolové lusky
300 - 350 ml perlivá voda
1/2 lžičky mleté hořčičné semínko
Postup Smažené fazolové lusky s pikantním dipem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme pikantní dip, který necháme alespoň 1 hodinu rozležet. Do menšího kastrůlku vlijeme olej, do kterého za stálého míchání a zahřívání přidáme hořčici, med, chilli omáčku, mletá hořčicová semínka, sojovou omáčku a vodu. Omáčku necháme přejít varem a odstavíme
Čerstvé fazolové lusky očistíme, propereme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme
Z bílků, perlivé vody a mouky vyšleháme řídké těstíčko, ve kterém fazolové lusky obalíme a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Usmažené lusky necháme okapat na papírové utěrce a podle chuti osolíme
Smažené obalované fazolky rozdělíme na porce a podáváme s mističkou pikantního dipu.