Fazolové lusky s česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce vepřové sádlo
400 g čerstvé nebo mražené fazolové lusky
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky opláchneme, zbavíme stopek, tuhých hřbetních vláken a překrájíme na menší kousky. Vložíme do vařící vody (nesolíme) a uvaříme doměkka.

  2. Po uvaření fazolové lusky scedíme, osolíme podle chuti, přidáme prolisovaný česnek a rozpustíme lžíci vepřového sádla. Opatrně promícháme.

  3. Fazolové lusky s česnekem podáváme jako přílohu k různým masům, každý si určitě najde k čemu. Podáváme také jako samostatný pokrm s chlebem nebo jiným pečivem.

  4. Když místo sádla použijeme olivový olej, mohou pokrm konzumovat i vegetariáni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!