Fazolové lusky s česnekem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 stroužky česnek
1 lžíce vepřové sádlo
400 g čerstvé nebo mražené fazolové lusky
podle chuti
sůl
Postup Fazolové lusky s česnekem recept
Postup přípravy receptu
-
Fazolové lusky opláchneme, zbavíme stopek, tuhých hřbetních vláken a překrájíme na menší kousky. Vložíme do vařící vody (nesolíme) a uvaříme doměkka.
Po uvaření fazolové lusky scedíme, osolíme podle chuti, přidáme prolisovaný česnek a rozpustíme lžíci vepřového sádla. Opatrně promícháme.
Fazolové lusky s česnekem podáváme jako přílohu k různým masům, každý si určitě najde k čemu. Podáváme také jako samostatný pokrm s chlebem nebo jiným pečivem.
Když místo sádla použijeme olivový olej, mohou pokrm konzumovat i vegetariáni.