Fazolové lusky na slanině s krkovicí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
200 g anglická slanina
olej na smažení
mletý kmín
mletý černý pepř
2 ks vepřová krkovice
300 g mražené fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice naklepeme paličkou a nakrojíme na kraji ve třech místech. Plátky vložíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín, zakápneme olejem, promícháme a necháme 2 - 3 hodiny uležet v chladu

  2. V hrnci rozpustíme máslo a vysypeme na něj nerozmrazené fazolové lusky. Nepodléváme, stačí voda, co pustí zmražené lusky. Hrnec zakryjeme pokličkou a chvíli dusíme na mírném ohni s občasným zamícháním, dokud lusky nepovolí. Potom sundáme pokličku a ještě maximálně 5 minut necháme na malém ohni vyvařit vodu

  3. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky nebo na plátky. Na suché pánvi zlehka opečeme slaninu a na mírném plameni zlehka orestujeme. Ve stejnou chvíli na jinou pánev vložíme také plátky krkovice. Maso opékáme 6 minut z obou stran. Když už je slanina hezky opečená, zlehka smícháme s fazolovými lusky, podle chuti osolíme, opepříme a prohřejeme. Fazolové lusky se slaninou použijeme jako přílohu ke krkovici

  4. Fazolové lusky na slanině s krkovicí podáváme jako vydatný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!