Japonské sushi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
2,5 hrnky voda
sójová omáčka
rýžový ocet
nakládaný zázvor
syrové ryby (tuňák, losos, mořský vlk)
1,5 hrnek kulatozrnná rýže na sushi
mořské řasy nori na sushi
2 ks řasy kombu
wasabi prášek (případně hotová wasabi pasta)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme ve studené vodě, přidáme k ní řasu kombu a uvaříme v hrnci nebo použijeme speciální rýžovar. V kastrůlku svaříme cukr, rýžový ocet a sůl. Svařenou směs postupně vmícháme do hotové rýže, ze které jste vyndali řasu

  2. Do misky nalijeme vodu na namáčení rukou. Z wasabi prášku a vody vytvoříme pastu

  3. Nejdříve si připravíme maki sushi: mořskou řasu nori položíme na rolovací podložku lesklou stranou nahoru. Do poloviny naneseme rýži, potřeme slabou vrstvou wasabi pasty, přidáme plátky ryby a srolujeme. Rolku nakrájíme namočeným nožem a přendáme na talíř

  4. Teď nigiri sushi: v namočených dlaních vytvoříme malé válečky rýže, potřeme wasabi pastou a navrch dáme plátky syrové ryby, kterou potřeme slabou vrstvou sójové omáčky

  5. Ke každé porci sushi připravíme trochu nakládaného zázvoru a podáváme

  6. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!