Fazolová polévka se špekáčkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg slanina
2 lžíce olej
2 ks brambory
3 lžíce hladká mouka
1 kostka zeleninový bujon
1 konzerva sterilované fazole
20 dkg mražená nebo čerstvá zelenina
1 ks špekáček nebo uzené maso
podle chuti
sůl
polévkové koření
mletá sladká paprika nebo chilli

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu, zahustíme moukou a zalijeme asi 0,5 l vody. Přidáme fazole z konzervy i s nálevem, zeleninu, bujon a na kostičky nakrájené a předem oloupané brambory. Přidáme vodu a vaříme.

  2. Když je zelenina měkká, přidáme na kostičky nakrájený špekáček a dochutíme solí a polévkovým kořením. V létě můžeme přidat i libeček. Je-li třeba, polévku zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, můžeme přidat sladkou papriku nebo chilli, kdo raději ostřejší. Znovu povaříme.

  3. Hotovou fazolovou polévku se špekáčkem podáváme s pečivem.

  4. Když se vynechá slanina a špekáček, pak lze fazolovou polévku doporučit i vegetariánům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!