Fazolová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
2-3 l voda
1 ks pórek
2 ks mrkev
500 g fazole
80 g hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
polévkové koření
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Fazole přebereme, vypereme, vsypeme do hrnce a zalijeme vlažnou vodou tolik, aby byly dobře potopeny. Hrnec s fazolemi a vodou napůl přiklopíme pokličkou a vaříme doměkka.

  2. Zatím si očistíme zeleninu a zelené bylinky. Mrkev nakrájíme na kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka. Bylinky nasekáme. Z másla a mouky si připravíme jíšku.

  3. K měkkým fazolím přidáme mrkev a chvilku povaříme. Pak přidáme petrželku, světlou jíšku, trochu mléka a při občasném míchání dobře provaříme. Fazolovou polévku dochutíme polévkovým kořením, pepřem a popřípadě i solí. Do polévky můžeme přidat kolečka párků. Záleží na chuti.

  4. Fazolovou polévku podáváme teplou. Kdo má rád, může k fazolové polévce podávat chléb.

  5. Další recepty na fazolovou polévku


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!