Fazolky zapečené s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5-6 ks vejce
3 lžíce máslo
1 ks cibule
1 hrnek zakysaná smetana
3 hrnky mladé fazolky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a příčně rozkrojené fazolky dusíme na másle a nadrobno nasekané větší cibuli za občasného podlévání vodou doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Zapékací mísu vymažeme máslem, uložíme do ní postupně vrstvu fazolek, osolíme. Potom dáme vrstvu nakrájených vajec, znovu osolíme a znovu opakujeme vrstvu po vrstvě. Jako poslední musí být fazolky. Všechno polijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a pomalu zapečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C.

  3. Fazolky zapečené s vejci podáváme s opékanými nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!