Fazolky zapečené s vejci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 5-6 ks vejce 3 lžíce máslo 1 ks cibule 1 hrnek zakysaná smetana 3 hrnky mladé fazolky
Postup Fazolky zapečené s vejci recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a příčně rozkrojené fazolky dusíme na másle a nadrobno nasekané větší cibuli za občasného podlévání vodou doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Zapékací mísu vymažeme máslem, uložíme do ní postupně vrstvu fazolek, osolíme. Potom dáme vrstvu nakrájených vajec, znovu osolíme a znovu opakujeme vrstvu po vrstvě. Jako poslední musí být fazolky. Všechno polijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a pomalu zapečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C.
Fazolky zapečené s vejci podáváme s opékanými nebo vařenými brambory.