Fazolky na slanině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 dkg slanina
2 ks cibule
75 dkg zelené fazolky
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé fazolky opláchneme ve vodě, odstřihneme stopky a pokrájíme je na menší kousky. V širším kastrole přivedeme vodu k varu, osolíme, vhodíme fazolky a dusíme doměkka.

  2. Mezitím slaninu nakrájíme na nudličky, na pánvi ji rozškvaříme, přidáme jednu nakrájenou cibuli a na tuku z rozškvařené slaniny ji osmahneme. Vařené fazolky necháme okapat, přidáme na pánev a promícháme s cibulí a slaninou. Vše mírně podlijeme vývarem z fazolek, osolíme a opepříme a ještě chvíli podusíme. Pak ozdobíme druhou cibulí nakrájenou na tenká kolečka. Můžeme ji na tuku osmažit do křupava.

  3. Fazolky na slanině podáváme jako lehké jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!