Fazolkový salát se salámem a vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
petrželka
4 lžíce majonéza
1 šálek voda
pepř mletý
1 ks velká cibule
2 lžíce citronová šťáva
100 g měkký salám
500 g fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky vsypeme do kastrolu vroucí vody, lehce osolíme, kastrol zakryjeme poklicí a fazolky chvíli dusíme, ale ne doměkka.

  2. Fazolky scedíme a vysypeme do mísy. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Salám nakrájíme na proužky a společně s cibulí přidáme k fazolkám.

  3. Majonézu smícháme s citronovou šťávou, částí vývaru, pepřem a nalijeme na fazilkový salát.

  4. Natvdro uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky a přidáme do salátu až jako poslední.

  5. Nakonec salát posypeme drobně pokrájenou petrželkou nebo pažitkou a lehce promícháme. Podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!