Farfalle se šunkou a sýrovo-smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
10 dkg parmská šunka
2 porce těstoviny farfalle
směs
1 ks cibule
1 balíček eidam 30%
1 kelímek smetana 31%
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme si hrnec a do něj nalijeme studenou vodu. Přivedeme k varu, přidáme špetku soli, nasypeme farfalle a vaříme. Když jsou těstoviny měkké, slijeme je a necháme okapat.

  2. Na hlubší pánvičku nalijeme trochou olivového oleje, necháme středně rozpálit a přidáme najemno nakrájenou cibulku, kterou osmažíme dozlatova. Přidáme parmskou šunku, lehce osmahneme, nesmíme ji spálit! Pomalu přiléváme smetanu, ale opatrně, nesmí se nám srazit! Nakonec přidáváme nastrouhaný eidam.

  3. Na talíř dáme uvařeně farfalle a zalijeme sýrovo-smetanovou omáčkou se šunkou. Podáváme teplé.

  4. Vegetariáni jednoduše šunku vynechají.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!