Falešné řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 ks vejce
2 ks cibule
0.8 balíčku kysané zelí
300 g uzenina (salám)
podle chuti
sůl
grilovací koření
trojobal
1 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
mletý černý pepř
na ozdobu
1 ks cibule
podle potřeby
tuk na smažení
strouhanka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme a přidáme pokrájenou cibuli. Kysané zelí vymačkáme, pokrájíme na menší kousky a na cibuli podusíme. Přidáme grilovací koření, podusíme doměkka a pak necháme vychladnout.

  2. Do vychladlého zelí zamícháme vejce a hrubě pomletou nebo drobně pokrájenou uzeninu.

  3. Podle chuti dosolíme a podle potřeby zahustíme strouhankou.

  4. Z hmoty tvarujeme placičky, které obalíme v mouce, rozšlehaném vejci se špetkou pepře a ve strouhance.

  5. Falešné řízky smažíme v rozehřátém tuku a podáváme s kroužky osmahnuté cibule s bramborovou kaší a třeba s kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!