Falešné listové těsto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 hrnek mléko
400 g hladká mouka
250 g rostlinný tuk

Postup přípravy receptu

  1. Rostlinný tuk si dáme předem do mrazáku (asi na 30min). Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl. Potom nastrouháme na hrubo rostlinný tuk (během strouhání si tuk namáčíme do mouky aby se nám lépe strouhal a tolik se nelepil).

  2. Prsty proházíme mouku s tukem, nesmí se promačkávat, musí zůstat hrudky. Tyto hrudky při pečení budou právě tvořit falešné listování (bublinkování).

  3. Vezmeme vidličku a pomalu přiléváme studené mléko a vidličkou opět prohazujeme až se mléko spojí s moukou. Těsto stlačíme do hroudy a necháme asi 20 minut odležet. Nehněteme!

  4. S falešným listovým těstem pracujeme jako s každým jiným listovým těstem. Pouze se vyvarujeme hnětení. Po hnětení těsto ztrácí svoji lehkost a nadýchanost.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!