Falešné kyselo bez kvásku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
2-4 lžíce ocet
2 l mléko
1-2 hrstě houby
2 lístky bobkový list
4 kuličky nové koření
podle chuti
sůl
cibule
kmín
pepř
podle potřeby
máslo
smetana
hladká mouka
mléko nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Na základ si připravíme houby, bobkový list, nové koření, pepř, sůl a kmín. To vše povaříme ve velkém hrnci cca 2 - 3 cm vody. Vaříme to tak dlouho než houby změknou, poté přidáme 2 l mléka.

  2. Na pánvičce si osmažíme vajíčka, která k základu přidáme. Je lepší si je osmažit zvlášť než je dát rovnou do hrnce, je to tak chutnější. Po přidání vajíček zahustíme vodou či mlékem s hladkou moukou - vodu nebo mléko si smícháme s moukou, rozkvrdláme a pomalu přilijeme. Necháme povařit, aby se mouka vyvařila a nebyla cítit. Na zjemnění můžeme přidat kousek másla a smetanu.

  3. Až budeme mít vše hotové odstavíme z plotny, chvilinku počkáme, aby se kyselo nevařilo, a přidáme ocet. Kdybychom přidali ocet ve varu, mohlo by se nám kyselo srazit. Dále ochutíme pepřem a solí podle chuti a můžeme podávat.

  4. Jako přílohu k falešnému kyselu bez kvásku podáváme brambory také vařené zvlášť. Podávat je můžeme rovnou v kyselu nebo zvlášť na talířku. Na másle si osmažíme cibulku do křupava a vše tím posypeme, přidáme i trochu oleje, aby se nám máslo nepřipálilo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!