Falešné broskve s alchermes recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
180 g cukr
6 ks žloutek
0 l mléko
40 g hladká mouka
1 ks citronová kůra
0 ks vanilkový lusk
těsto
175 g cukr
1 špetka sůl
3 ks vejce
100 g máslo
4 lžíce mléko
1 balíček prášek do pečiva
500 g hladká mouka
1 lžíce citronová kůra
podle potřeby
cukr krystal
alchermes

Postup přípravy receptu

  1. Mouku s práškem do pečiva prosejeme. Připravíme krém podle receptu vanilkový krém pasticcera, který necháme přikrytý folií vychladnout.

  2. Nejlépe v mixeru promícháme vejce, změklé máslo, vanilku, cukr, sůl, mouku a prášek do pečiva. Mléka přidáme tolik, abychom z těsta mohli dobře tvarovat. Ruce si pomoučníme moukou. Nejprve lžící odebíráme části na malé kuličky. Rukama od mouky tvoříme kuličky velikosti ořechu a ihned ukládáme na plech vyložený papírem. Ukládáme dál od sebe. Zpracujeme všechno těsto, ze kterého uděláme asi 28 - 30 kuliček. Kuličky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 - 20 minut. Těsto by nemělo chytit žádnou barvu, ale musí být propečené. Necháme vychladnout.

  3. Z vychladlých korpusů, z dolní, tedy ploché strany, opatrně vybereme všechen střed. Vanilkový krém pasticcera uložíme do cukrářského sáčku s plochou tryskou a naplníme vydlabaný korpus. Druhým vydlabaným korpusem jej uzavřeme, takže nám vznikne plněná "broskev".

  4. Do misky nalijeme červený alchermes a na talířek nasypeme cukr krystal. Broskve opravdu narychlo obalíme ze všech stran v likéru, necháme odkapat a poté dobře obalíme v cukru. Obalené broskve uložíme na tác. Falešné broskve s alchermes uložíme alespoň na hodinu do lednice.

  5. Falešné broskve s alchermes můžeme před podáváním ozdobit lístečkem z marcipánu. Krém můžeme zaměnit za náš oblíbený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!