Falešné broskve s alchermes recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 180 g cukr 6 ks žloutek 0 l mléko 40 g hladká mouka 1 ks citronová kůra 0 ks vanilkový lusk těsto 175 g cukr 1 špetka sůl 3 ks vejce 100 g máslo 4 lžíce mléko 1 balíček prášek do pečiva 500 g hladká mouka 1 lžíce citronová kůra podle potřeby cukr krystal alchermes
Postup Falešné broskve s alchermes recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku s práškem do pečiva prosejeme. Připravíme krém podle receptu vanilkový krém pasticcera, který necháme přikrytý folií vychladnout.
Nejlépe v mixeru promícháme vejce, změklé máslo, vanilku, cukr, sůl, mouku a prášek do pečiva. Mléka přidáme tolik, abychom z těsta mohli dobře tvarovat. Ruce si pomoučníme moukou. Nejprve lžící odebíráme části na malé kuličky. Rukama od mouky tvoříme kuličky velikosti ořechu a ihned ukládáme na plech vyložený papírem. Ukládáme dál od sebe. Zpracujeme všechno těsto, ze kterého uděláme asi 28 - 30 kuliček. Kuličky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 - 20 minut. Těsto by nemělo chytit žádnou barvu, ale musí být propečené. Necháme vychladnout.
Z vychladlých korpusů, z dolní, tedy ploché strany, opatrně vybereme všechen střed. Vanilkový krém pasticcera uložíme do cukrářského sáčku s plochou tryskou a naplníme vydlabaný korpus. Druhým vydlabaným korpusem jej uzavřeme, takže nám vznikne plněná "broskev".
Do misky nalijeme červený alchermes a na talířek nasypeme cukr krystal. Broskve opravdu narychlo obalíme ze všech stran v likéru, necháme odkapat a poté dobře obalíme v cukru. Obalené broskve uložíme na tác. Falešné broskve s alchermes uložíme alespoň na hodinu do lednice.
Falešné broskve s alchermes můžeme před podáváním ozdobit lístečkem z marcipánu. Krém můžeme zaměnit za náš oblíbený.