Falešná svíčková na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
40 g slanina
40 g máslo
1 ks cibule
750 ml voda
70 g hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
1 balení smetana ke šlehání
200 ml smetana na vaření
600 g zadní hovězí maso
360 g mražená zeleninová směs svíčková
1 balíček směs koření svíčková
podle chuti
sůl
příloha
1 balení brusinkový kompot
1 balení houskový knedlík

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno a slaninu nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpustíme na másle nakrájenou slaninu a lehce osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu.

  2. Zadní hovězí maso očistíme, osolíme a ze všech stran lehce opečeme - necháme zatáhnout. Vložíme do papinového hrnce, podlijeme vroucí vodou a přidáme koření. Hrnec uzavřeme, až začne syčet pojistka, snížíme plamen na minimum a pokrm dusíme asi 1 hodinu.

  3. Po částečném zchladnutí a vypuštění páry měkké hovězí maso vyjmeme. Obsah hrnce propasírujeme přes síto nebo vyjmeme koření a rozmixujeme. Ve smetaně rozšleháme hladkou mouku, opatrně vmícháme do omáčky, podle potřeby zředíme vodou nebo mlékem a dochutíme cukrem, citronovou šťávou nebo octem.

  4. Falešnou svíčkovou na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkovým kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!