Eintopf pro Martínka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo
2 ks brambory
50 g tuk
1 ks cibule
0.3 ks celer
1 ks mrkev
kedlubna
1 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
hladká mouka
100 g bílé zelí
400 g vepřová kýta
1 lžička drcená saturejka
podle chuti
hrášek
sůl
1 ks petržel
0 květák
fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Maso nakrájíme na malé kostky.

  2. Na tuku zpěníme kroužky cibule. Přidáme maso, osolíme a přidáme saturejku, nové koření, bobkový list. Vše společně orestujeme. Směs zalijeme teplou vodou, asi 1 cm nad maso, a dusíme téměř doměkka.

  3. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou nakrájíme na kostičky. Zelí, větší brambory a kořenovou zeleninu v každém případě použijeme. Ostatní zeleninu volíme podle ročního období nebo chuti. Tu přidáme k téměř měkkému masu. Eintopf dolijeme teplou vodu a společně dodusíme doměkka. Zahustíme máslovou jíškou, provaříme a dochutíme, ozdobíme nasekanou natí.

  4. Eintopf pro Martínka podáváme s pečivem, nejlépe s chlebem. Můžeme podávat i bez pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!