Eintopf pro Martínka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- máslo 2 ks brambory 50 g tuk 1 ks cibule 0.3 ks celer 1 ks mrkev kedlubna 1 ks bobkový list 5 kuliček nové koření hladká mouka 100 g bílé zelí 400 g vepřová kýta 1 lžička drcená saturejka podle chuti hrášek sůl 1 ks petržel 0 květák fazolové lusky
Postup Eintopf pro Martínka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Maso nakrájíme na malé kostky.
Na tuku zpěníme kroužky cibule. Přidáme maso, osolíme a přidáme saturejku, nové koření, bobkový list. Vše společně orestujeme. Směs zalijeme teplou vodou, asi 1 cm nad maso, a dusíme téměř doměkka.
Mezitím si připravíme zeleninu, kterou nakrájíme na kostičky. Zelí, větší brambory a kořenovou zeleninu v každém případě použijeme. Ostatní zeleninu volíme podle ročního období nebo chuti. Tu přidáme k téměř měkkému masu. Eintopf dolijeme teplou vodu a společně dodusíme doměkka. Zahustíme máslovou jíškou, provaříme a dochutíme, ozdobíme nasekanou natí.
Eintopf pro Martínka podáváme s pečivem, nejlépe s chlebem. Můžeme podávat i bez pečiva.