Džuveč z pasírovaných fazolí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g slanina sůl 1 kg cibule 100 g sádlo 500 g fazole mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Džuveč z pasírovaných fazolí recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole den předem propláchneme a namočíme.
Dvě velké cibule a česnek oloupeme a vcelku je přidámek namočeným fazolím. Fazole s cibulí uvaříme doměkka. a necháme vychladnout.
Zatím si oloupeme zbytek cibule a nakrájíme ji na tenká kolečka. Ve vyšší pánvi rozehřejeme sádlo a kolečka cibule osmažíme dozlatova. Cibuli odstavíme a zaprášíme mletou paprikou.
Vychladlé fazole scedíme a propasírujeme. Přidáme k nim polovinu restované cibule, směs osolíme, opepříme a promícháme.
Vymažeme si zapékací misku nebo pekáček. Do vymaštěné misky narovnáme fazole promíchané s cibulí, navrch naskládáme zbytek cibule a úplně nahoru plátky slaniny nebo uzeného bůčku. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi půl hodiny.
Džuveč ihned podáváme.