Džuveč z pasírovaných fazolí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
sůl
1 kg cibule
100 g sádlo
500 g fazole
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole den předem propláchneme a namočíme.

  2. Dvě velké cibule a česnek oloupeme a vcelku je přidámek namočeným fazolím. Fazole s cibulí uvaříme doměkka. a necháme vychladnout.

  3. Zatím si oloupeme zbytek cibule a nakrájíme ji na tenká kolečka. Ve vyšší pánvi rozehřejeme sádlo a kolečka cibule osmažíme dozlatova. Cibuli odstavíme a zaprášíme mletou paprikou.

  4. Vychladlé fazole scedíme a propasírujeme. Přidáme k nim polovinu restované cibule, směs osolíme, opepříme a promícháme.

  5. Vymažeme si zapékací misku nebo pekáček. Do vymaštěné misky narovnáme fazole promíchané s cibulí, navrch naskládáme zbytek cibule a úplně nahoru plátky slaniny nebo uzeného bůčku. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi půl hodiny.

  6. Džuveč ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!