Dýňový perník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 ks vejce 50 g mouka 2 lžíce dýňová semínka 1 lžička mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 0 lžiček mletý zázvor 0.4 lžičky mletý hřebíček 0 lžiček mletý muškátový oříšek 500 g dýňová dužina 50 g třtinový cukr na ozdobu 1-2 lžíce dýňová semínka
Postup Dýňový perník recept
Postup přípravy receptu
-
Dýňovou dužinu nakrájíme na kousky a v mírně osolené vodě ji asi 8 minut povaříme. Pak ji vyjmeme a necháme okapat. Rozehřejeme si troubu na 170 - 180 °C. Obdélníkovou formu nebo malou dortovou formu vyložíme pečícím papírem.
Měkkou dýni na prkénku rozmačkáme vidličkou a dáme do mísy. Přidáme zbylé ingredience a vymícháme těsto.
Těsto na dýňový perník rovnoměrně rozprostřeme do připravené formy, posypeme dýňovými semínky na ozdobu, vložíme trouby a pečeme asi 30 - 40 minut.
Upečený dýňový perník vyjmeme z trouby a necháme vychladit. Nakrájíme jej a můžeme podávat.