Dýňový perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
50 g mouka
2 lžíce dýňová semínka
1 lžička mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
0 lžiček mletý zázvor
0.4 lžičky mletý hřebíček
0 lžiček mletý muškátový oříšek
500 g dýňová dužina
50 g třtinový cukr
na ozdobu
1-2 lžíce dýňová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Dýňovou dužinu nakrájíme na kousky a v mírně osolené vodě ji asi 8 minut povaříme. Pak ji vyjmeme a necháme okapat. Rozehřejeme si troubu na 170 - 180 °C. Obdélníkovou formu nebo malou dortovou formu vyložíme pečícím papírem.

  2. Měkkou dýni na prkénku rozmačkáme vidličkou a dáme do mísy. Přidáme zbylé ingredience a vymícháme těsto.

  3. Těsto na dýňový perník rovnoměrně rozprostřeme do připravené formy, posypeme dýňovými semínky na ozdobu, vložíme trouby a pečeme asi 30 - 40 minut.

  4. Upečený dýňový perník vyjmeme z trouby a necháme vychladit. Nakrájíme jej a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!