Dýňový kompot s ananasovou příchutí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 l voda
1 ks citron
20 ks hřebíček
500 g cukr krupice
40 g kyselina citronová
celá skořice
1 konzerva ananas na kostičky
3 kg vydlabaná dýně

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou a vydlabanou dýni nakrájíme na kostky a vložíme na 24 hodin do vody.

  2. Dýni necháme okapat a do nálevu přidáme cukr, celou skořici a hřebíčky.

  3. Přivedeme k varu, přidáme dýni a necháme asi 20 minut vařit - dýně nám zesklovatí. Nakonec přilijeme celý obsah ananasové konzervy.

  4. Na dno každé omyté a nahřáté sklenice dáme 1/2 kolečka citronu bez slupky a doplníme dýni i s nálevem. V každé sklenici by měl být alespoň jeden hřebíček dole a jeden nahoře a také kousek skořice.

  5. Sklenice uzavřeme a sterilujeme asi 15 minut při teplotě 80 °C. Teplotu hlídáme, aby se nám dýně nerozvařila.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!