Dýňový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.8 hrnku cukr
0.5 lžičky sůl
2 ks vejce
1 lžička mletá skořice
1 lžíce hladká mouka
0.5 lžičky mleté nové koření
1 hrnek kondenzované mléko
2 hrnky sterilovaná dýně
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Dýni bez šťávy rozmixujeme na jemné pyré. Dortovou formu důkladně vymažeme.

  2. Do dýňového pyré přidáme cukr, koření a mouku a důkladně vše promícháme. Poté přidáme vejce a kondenzované mléko, případně trochu vody, aby vznikla řidší hmota.

  3. Těsto vlijeme do připravené dortové formy a pečeme jej nejprve 15 minut při 200 °C, poté asi 35 minut při 175 °C.

  4. Dýňový koláč přeléváme čokoládovou polevou nebo javorovým sirupem. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!