Dýňovo-čočkový dál s parmazánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
1 lžička sůl
30 g máslo
voda
1 - 2 lžičky libeček
100 g parmazán
300 g červená čočka
1/2 - 1 lžičky mletý římský kmín
1 lžíce čerstvá petrželka
2 - 3 ks jarní cibulka s natí
1 ks dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Menší dýni hokaido omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka. Dýni i se slupkou nakrájíme na drobnější kostičky či jiné tvary. Čočku propláchneme. Bylinky najemno nasekáme. Já čerstvý libeček neměla, tak jsem použila sušený (mám ho i raději). Jarní cibulku očistíme a i s částí natě nasekáme najemno

  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a nejprve orestujeme cibulku. Pak přidáme dýni a pár minut za občasného promíchání restujeme. Přisypeme čočku, veškeré koření a bylinky, sůl a zalijeme vodou (mírně nad zeleninu). Dýňovo-čočkový dál vaříme za občasného promíchání 15 - 20 minut. Nakonec podle potřeby dochutíme, můžeme přidat i prolisovaný stroužek česneku

  3. Dýňovo-čočkový dál servírujeme s hoblinkami parmazánu nejlépe ihned po přípravě. Je to velmi zdravý a vydatný hlavní chod nejen pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!