Dýňová polévka se zázvorem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g brambory
0.5 ks pórek
80 g mrkev
0.5 lžičky koriandr
0.5 kg dýně
mletý bílý pepř
750 ml zeleninový vývar
1 lžíce rostlinný olej
na ozdobu
1 ks zázvor
150 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Smetanu vyšleháme, zašleháme do ní zázvor a vzniklý krém uschováme do ledničky.

  2. Dýni oloupeme, odstraníme měkký vnitřek a jádra. Dužinu nakrájíme na kostičky. Pórek a mrkev omyjeme, brambory oškrábeme. Pórek pokrájíme na kolečka, mrkev a brambory na malé kostičky.

  3. Do rozehřátého oleje vložíme zeleninu a za stálého míchání ji podusíme. Přidáme koriandr a přibližně 5 minut vše smažíme na středním plameni. Zalijeme zeleninovým vývarem a asi 25 minut vaříme při nízké teplotě, dokud není zelenina měkká.

  4. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, osolíme, opepříme, případně dochutíme koriandrem.

  5. Dýňovou polévku před podáváním ozdobíme zázvorovým krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!