Chlebíček s jahodami a čokoládou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 70 g máslo 7 ks bílek 100 g čokoláda 1/2 balíčku prášek do pečiva 10 ks jahody 1 - 2 lžíce kokos 180 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 160 g hrubá mouka hrubá mouka na vysypání olej na vymazání
Postup Chlebíček s jahodami a čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh
Mouku smícháme s nahrubo nastrouhanou nebo nalámanou čokoládou, kokosem i práškem do pečiva a směs opatrně vmícháme do sněhu. Nakonec pramínkem přimícháme rozpuštěné máslo. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme lžíci kokosu
Těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy na chlebíček a po celé délce ve středu formy naskládáme jahody, které mírně zatlačíme do těsta. Pečeme zvolna v předehřáté troubě na 175 °C do zezlátnutí
Hotový chlebíček s jahodami a čokoládou necháme mírně vychladnout, potom ho vyklopíme. Ještě teplý chlebíček posypeme vanilkovým cukrem.