Chlebíček s jahodami a čokoládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

70 g máslo
7 ks bílek
100 g čokoláda
1/2 balíčku prášek do pečiva
10 ks jahody
1 - 2 lžíce kokos
180 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
160 g hrubá mouka
hrubá mouka na vysypání
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh

  2. Mouku smícháme s nahrubo nastrouhanou nebo nalámanou čokoládou, kokosem i práškem do pečiva a směs opatrně vmícháme do sněhu. Nakonec pramínkem přimícháme rozpuštěné máslo. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme lžíci kokosu

  3. Těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy na chlebíček a po celé délce ve středu formy naskládáme jahody, které mírně zatlačíme do těsta. Pečeme zvolna v předehřáté troubě na 175 °C do zezlátnutí

  4. Hotový chlebíček s jahodami a čokoládou necháme mírně vychladnout, potom ho vyklopíme. Ještě teplý chlebíček posypeme vanilkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!