Chlebánky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
vejce
majoránka
voda
olej na smažení
mletý černý pepř
starší chléb

Postup přípravy receptu

  1. Chléb nakrájíme na kostky a lehce zalijeme vodou, případně bujónem. Tekutinu spíše postupně přiléváme, aby nevznikla příliš řídká hmota. Necháme krátce nasáknout, poté tyčovým mixérem rozmixujeme chléb na hustší kaši. Přidáme vejce, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem

  2. Těsto důkladně zamícháme a na rozpáleném oleji smažíme chlebové placky dozlatova z obou stran

  3. Chlebánky pojídáme jako přílohu nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy