Dýně Hokkaido recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks dýně Hokkaidó
podle chuti
česnek
sůl
sójová omáčka
mletý černý pepř
koriandrová nať
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Pro 1 osobu je třeba asi 1/2 dýně. Nakrájíme dýně i se slupkou na plátky asi 1 cm široké. Plátky potřeme olejem a ochutím.

  2. Můžeme je ochutit 2 způsoby. První je sójová omáčka s nasekaným česnekem, solí a pepřem. Můžeme přidat trochu koriandrové natě. Druhý způsob je kari koření, mletý římský kmín, sůl, pepř. Případně můžeme přidat trochu sekaného česneku a koriandrové natě.

  3. Okořené plátky dýně restujeme na rozehřátém oleji.

  4. Dýně Hokkaido podáváme s brambory na různé způsoby. Dýně podáváme raději teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!