Dušený losos s pomerančovou polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

citron
800 g losos
350 g ledový salát
poleva
110 g cukr
80 ml voda
1 lžíce olivový olej
1 lžíce pomerančová kůra
1 lžíce rýžový ocet
60 ml pomerančová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Čistého a osušeného lososa pokapeme citronem a na 20 minut ho vaříme nad parou, občas obracíme.

  2. Smícháme vodu s cukrem, dáme na plotnu, ohřejeme a počkáme, až se cukr zcela rozpustí. Vaříme, dokud nevznikne hnědý karamel, pak sejmeme z plotny. Jakmile karamel přestane vřít, přidáme pomerančovou šťávu, čistou nastrouhanou pomerančovou kůru a opět přivedeme k varu. Pomerančovou polevu vaříme, dokud se nám kusy karamelu zcela nerozpustí. Kastrolek dáme pryč z ohně, přidáme olivový olej a ocet. Pomerančovou polevu promícháme.

  3. Dušeného lososa dáme na salátem obložený talíř a zalijeme připraveným karamelem.

  4. Dušeného lososa s pomerančovou polevou podáváme ihned jako teplý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!