Hovězí rostbíf po francouzsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
3 l hovězí vývar
1 kg hovězí roštěnec nebo svíčková
černý drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu tohoto pokrmu vybereme nízký roštěnec stejnoměrného tvaru o váze 800 - 1000 g. Maso zbavíme blan, omyjeme a osušíme. Potřeme olejem a opepříme. Stlačíme ho do těsné nádoby, zakryjeme fólií a necháme v lednici 24 hodin rozležet

  2. Připravíme si 3 litry silného hovězího vývaru. Může být i z kostky

  3. Maso pevně svážeme ze všech stran režnou nití do balíčku

  4. Konec nitě necháme volný

  5. Vývar přivedeme do prudkého varu a vložíme do něj balíček roštěnce tak, aby se nedotýkal dna. V tom nám pomůže volný konec nitě, kterou přivážeme k uchu hrnce. Na 1 kg masa počítáme s dobou varu asi 35 - 40 minut. Během varu do masa nepícháme, aby nevytekla šťáva

  6. Hotové hovězí maso vyjmeme z vývaru, odstraníme nit a krájíme na plátky

  7. Takto připravený roštěnec bude na řezu růžový až krvavý

  8. Pokrm můžeme podávat na různé způsoby. Teplý hovězí rostbíf je výborný s bramborovou kaší. Mastíme rozpuštěným máslem a doplníme kyselou okurkou

  9. Studený roštěnec můžeme podávat s toasty, hořčicí a cibulí, sterilovanou zeleninou a nejrůznějšími dipy

  10. Tence nakrájený hovězí rostbíf po francouzsku můžeme použít na přípravu rostbífových chlebíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!