Dušené vepřové na koření a rozinkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
2 lžíce ocet
1 dl rum
150 g cibule
125 g rozinky
50 g zázvor
mletá skořice
250 ml suché bílé víno
2 lžíce hnědý cukr
1 kg vepřová plec nebo kotleta
podle chuti
3 ks hřebíček
koriandr
muškátový oříšek
muškátový květ
kajenský pepř

Postup přípravy receptu

  1. Koření vložíme do hmoždíře a vše rozdrtíme na jemný prášek.

  2. Maso nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Maso posypeme směsí koření, pokapeme olejem a pořádně promícháme. Necháme 15 minut proležet.

  3. Rozinky namočíme do vlažné vody a zázvor očistíme a nastrouháme. Nakrájíme si cibuli nadrobno.

  4. Rozehřejeme hrnec, přidáme olej a zprudka opečeme naložené maso. Pak posypeme cukrem. Když cukr zkaramelizuje, přidáme ocet. Po odpaření octu přidáme zázvor, cibuli, rozinky, ruma a bílé víno. Vše zalijeme 0,8 l vody.

  5. Maso osolíme, zamícháme a přikryjeme pokličkou. Na mírném ohni dusíme 1 až 2 hodiny. Občas podléváme vodou. Podle masa můžeme dobu dušení zkrátit.

  6. Hotové měkké maso podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!