Dušené vepřové kotlety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
0 l vývar z masoxu
4 lžičky plnotučná hořčice
4 plátky vepřové kotlety
mletý černý pepř
podle potřeby
olej
hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kotlet naklepeme, osolíme, opepříme a každý plátek potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme plátky masa, necháme zatáhnout, podlijeme vývarem a dusíme do změknutí. Poté plátky vepřového vyndáme a šťávu z masíčka zahustíme (já používám hotovou jíšku). Podušené kotlety vrátíme do šťávy a ještě necháme prohřát.

  3. Dušené vepřové kotlety podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!