Dušené plněné kedlubny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 l vývar
1 ks vejce
40 g máslo
petrželka
1 lžíce mouka
2 ks rajče
300 g mleté maso
10 ks mladá kedlubna
podle chuti
sůl
pažitka
kopr
vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme, umyjeme a mírně je vydlabeme.

  2. Mleté maso smícháme s vejcem, kořením, solí a s drobně posekanými vnitřky z kedluben, petrželkou, koprem, pažitkou a nakonec přidáme oloupaná nakrájená rajčata.

  3. Hmotou naplníme vnitřky kedluben. Na pekáčku rozpustíme tuk, poskládáme plněné kedlubny, přelijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 35 minut. Měkké plněné kedlubny vyjmeme a uložíme do tepla. Omáčku zahustíme moukou, ochutíme pepřem, vegetou a přelijeme jí kedlubny.

  4. Dušené plněné kedlubny podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!