Dušené plněné kedlubny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 l vývar 1 ks vejce 40 g máslo petrželka 1 lžíce mouka 2 ks rajče 300 g mleté maso 10 ks mladá kedlubna podle chuti sůl pažitka kopr vegeta mletý černý pepř
Postup Dušené plněné kedlubny recept
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny oloupeme, umyjeme a mírně je vydlabeme.
Mleté maso smícháme s vejcem, kořením, solí a s drobně posekanými vnitřky z kedluben, petrželkou, koprem, pažitkou a nakonec přidáme oloupaná nakrájená rajčata.
Hmotou naplníme vnitřky kedluben. Na pekáčku rozpustíme tuk, poskládáme plněné kedlubny, přelijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 35 minut. Měkké plněné kedlubny vyjmeme a uložíme do tepla. Omáčku zahustíme moukou, ochutíme pepřem, vegetou a přelijeme jí kedlubny.
Dušené plněné kedlubny podáváme s vařeným bramborem.