Dušené krůtí medailonky na pivu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 2 ks cibule 600 g krůtí maso 200 g kuřecí játra 100 ml světlé pivo Gambrinus podle potřeby olej hladká mouka podle chuti sůl kečup čerstvě mletý pepř
Postup Dušené krůtí medailonky na pivu recept
Postup přípravy receptu
-
Z krůtího masa nakrájíme menší plátky - medailonky. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Vložíme je na rozpálený olej a opečeme z obou stran dozlatova.
Opečené medailonky pokapeme kečupem, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme doměkka. Podle potřeby mírně podlijeme vodou. Na druhé pánvi opečeme nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a kuřecí játra a opepříme. Orestujeme a podle chuti osolíme.
Měkké krůtí medailonky na pivu dáme na talíře a přidáme orestovanou směs. Přílohou jsou brambory.