Dušené krůtí medailonky na pivu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 ks cibule
600 g krůtí maso
200 g kuřecí játra
100 ml světlé pivo Gambrinus
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
kečup
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z krůtího masa nakrájíme menší plátky - medailonky. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Vložíme je na rozpálený olej a opečeme z obou stran dozlatova.

  2. Opečené medailonky pokapeme kečupem, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme doměkka. Podle potřeby mírně podlijeme vodou. Na druhé pánvi opečeme nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a kuřecí játra a opepříme. Orestujeme a podle chuti osolíme.

  3. Měkké krůtí medailonky na pivu dáme na talíře a přidáme orestovanou směs. Přílohou jsou brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!