Dušené hrušky s karamelem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
500 ml voda
4 plátky citron
5 lžic cukr krupice
2 ks hruška
125 g ostružiny
250 ml bílé víno
4 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky omyjeme a přepůlíme. Svaříme vodu, víno, 1 lžíci cukru a citronovou šťávu. Do vzniklého sirupu vložíme hrušky a přibližně 15 minut vaříme.

  2. Mezitím potřeme kus alobalu olejem a položíme na něj plátky citronu. Zbylý cukr dáme na pánev, necháme zkaramelizovat dozlatohněda a odstavíme. Na každý plátek citrónu nakapeme 1lžičku karamelu, zbytek odložíme na později.

  3. Přebereme ostružiny. Hrušky vyjmeme z nálevu, necháme okapat a pomocí dvou vidliček obalíme v karamelu.

  4. Na čtyři talíře rozdělíme hrušky, přidáme plátky citrónu a ostružiny. Zbylý karamel zahřejeme a vytvoříme přes dezert linky. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!