Dušené hovězí s mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
400 ml vývar
50 g tuk
1 špetka muškátový oříšek
600 g hovězí přední maso
omáčka
10 g cukr
sůl
50 g tuk
600 g mrkev
25 g hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý pepř
příloha
2 lžíce máslo
pažitka nebo petrželka
nové brambory
na ozdobu
4 snítky petrželka nebo řeřicha

Postup přípravy receptu

  1. Maso propláchneme, podle chuti prošpikujeme, osolíme i opepříme. Vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme tuk a dusíme do poloměkka.

  2. Mezitím očistíme mrkev a ozdobným nožem ji nakrájíme na silnější kolečka. Z tuku a hladké mouky si připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme muškátový oříšek.

  3. Zásmažku i mrkev přidáme za stálého míchání k masu a zvolna dusíme doměkka. Nakonec omáčku dochutíme cukrem a solí.

  4. Nové malé brambory dobře odrhneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Promastíme je máslem a prosypeme sekanou pažitkou nebo petrželkou.

  5. Hovězí maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, obložíme mrkví i brambůrky. Před podáváním ozdobíme dušené hovězí s mrkví snítkou petrželky nebo řeřichy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!