Dušené hovězí maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 dl vývar
2 lžíce tuk
1 ks cibule
1 ks celer
12 ks rajče
2 ks mrkev
1 ks bobkový list
500 g hovězí přední
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Vše kromě rajčete nakrájíme nadrobno. Rajčata jen překrájíme.

  2. V hrnci rozehřejeme tuk, vsypeme cibuli a zpěníme ji. Přidáme maso a důkladně ho osmažíme ze všech. Takto připravené maso podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme rajče, celer a mrkev. Hotovou směs okořeníme, osolíme a dusíme pod pokličkou na velmi mírném ohni, až maso změkne.

  3. Dušené hovězí maso podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!