Dušená krkovice po bulharsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks rajče
2 lžičky kari
5 lžic hladká mouka
70 g anglická slanina
250 g zelená kapie
400 g vepřová krkovice
200 g zelené fazolky
podle potřeby
vývar
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Slaninu nakrájíme na kostičky, opékáme, až pustí sádlo, a na něm opečeme připravené maso z obou stran. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Ze zelených fazolek stáhneme vlákna a dáme je povařit do slané vody. Scedíme a přidáme k masu. Ochutíme kořením kari, podlijeme vývarem a přikryté dusíme.

  2. Poté, co je maso téměř měkké, přidáme nakrájené papriky, podusíme a nakonec přidáme na kostičky nakrájená rajčata. Podusíme doměkka.

  3. Dušenou krkovici po bulharsku podáváme s hranolkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!