Dušená dýně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
4 lžíce olej
2 ks cibule
1 kg dýně
zeleninový vývar
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Oloupeme česnek, nakrájíme cibuli nadrobno a dýni na kostky o hraně asi 2 cm.

  2. Ve velké pánvi nebo širokém kastrolu na oleji zpěníme dozlatova cibulku. Přidáme asi dvě třetiny nakrájené dýně, velmi mírně podlijeme vývarem nebo vodou (a přidáme kostku zeleninového bujónu) a dusíme doměkka. Občas zamícháme. Když se začne dýně rozpadat na kaši, přidáme do pánve zbytek dýně, osolíme, opepříme a dusíme, až je první část dýně kašovitá a později přidané kostky měkké.

  3. Do dušené dýně vmícháme utřený česnek. Čím víc, tím líp.

  4. Dušenou dýni podáváme jako přílohu k houskovým knedlíkům a různým druhům masa. Není třeba zahušťovat moukou, takže je příloha vhodná pro bezlepkovou dietu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!