Dušená chobotnice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 50 g olej sůl 1 ks paprika 1 ks cibule 4 ks rajče 1 ks bobkový list nové koření pepř 1 dl červené víno 600 g mražená chobotnice
Postup Dušená chobotnice recept
Postup přípravy receptu
-
Chobotnice necháme zvolna rozmrazit, nakrájíme je na kousky.
Cibuli, rajčata a papriku očistíme, nakrájíme na plátky i s oloupaným česnekem.
V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme cibuli, mírně zpěníme, vložíme maso z chobotnice. Přidáme rajčata, papriku, česnek, bobkový list, nové koření, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme. Podle potřeby dušenou chobotnici mícháme a podléváme vínem.
Dušenou chobotnici podáváme s jakoukoliv přílohou, která se nám zdá vhodná.