Dušená chobotnice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
50 g olej
sůl
1 ks paprika
1 ks cibule
4 ks rajče
1 ks bobkový list
nové koření
pepř
1 dl červené víno
600 g mražená chobotnice

Postup přípravy receptu

  1. Chobotnice necháme zvolna rozmrazit, nakrájíme je na kousky.

  2. Cibuli, rajčata a papriku očistíme, nakrájíme na plátky i s oloupaným česnekem.

  3. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme cibuli, mírně zpěníme, vložíme maso z chobotnice. Přidáme rajčata, papriku, česnek, bobkový list, nové koření, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme. Podle potřeby dušenou chobotnici mícháme a podléváme vínem.

  4. Dušenou chobotnici podáváme s jakoukoliv přílohou, která se nám zdá vhodná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!