Dunajské řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
2-3 lžíce kakao
5 lžic mléko
1 balíček prášek do pečiva
15 dkg cukr krupice
2 lžíce cukr moučka
1 ks rostlinný tuk
30 dkg hladká mouka
krém
500 ml mléko
20 dkg cukr moučka
200 g rostlinný tuk
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
poleva
1 balíček čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Na šlehači umícháme nejprve tuk s cukrem a vejci, přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva a mléko.

  2. Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme 1/2 hmoty, do druhé půlky zamícháme 2 - 3 lžíce kakaa a 2 lžíce cukru. Tmavou hmotu rozetřeme na světlou. Poté poklademe ovocem - broskve, meruňky, borůvky. Dunajské řezy pečeme ve vyhřáté troubě.

  3. Zatím si připravíme krém. Z mléka a pudinkového prášku svaříme hladký pudink, který necháme vychladnout. Máslo nebo rostlinný tuk utřeme s cukrem a vmícháme do něj vychladlý pudink. Upečené řezy potřeme pudinkovým krémem. Rozehřejeme si čokoládovou polevu a přeléváme jím dunajské řezy.

  4. Dunajské řezy necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!