Dunajské řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 2-3 lžíce kakao 5 lžic mléko 1 balíček prášek do pečiva 15 dkg cukr krupice 2 lžíce cukr moučka 1 ks rostlinný tuk 30 dkg hladká mouka krém 500 ml mléko 20 dkg cukr moučka 200 g rostlinný tuk 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání poleva 1 balíček čokoládová poleva
Postup Dunajské řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Na šlehači umícháme nejprve tuk s cukrem a vejci, přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva a mléko.
Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme 1/2 hmoty, do druhé půlky zamícháme 2 - 3 lžíce kakaa a 2 lžíce cukru. Tmavou hmotu rozetřeme na světlou. Poté poklademe ovocem - broskve, meruňky, borůvky. Dunajské řezy pečeme ve vyhřáté troubě.
Zatím si připravíme krém. Z mléka a pudinkového prášku svaříme hladký pudink, který necháme vychladnout. Máslo nebo rostlinný tuk utřeme s cukrem a vmícháme do něj vychladlý pudink. Upečené řezy potřeme pudinkovým krémem. Rozehřejeme si čokoládovou polevu a přeléváme jím dunajské řezy.
Dunajské řezy necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.