Dunajské vlny recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 6 ks vejce 25 dkg máslo 3 lžíce kakao 0,75 l mléko 0,25 l mléko 1 ks prášek do pečiva 25 dkg cukr krupice 5 lžic cukr moučka 45 dkg polohrubá mouka 1 lžíce tuk na smažení 35 dkg Hera 3 ks ledové kaštany broskev 3 ks vanilkový pudinkový prášek
Postup Dunajské vlny
Postup přípravy receptu
-
Začneme přípravou těsta. Utřeme Heru s cukrem, přidáme 6 žloutků, polohrubou mouku, prášek do pečiva a asi takové množství mléka, aby nám vznikla konzistence těsta podobné té na bábovku. Předehřejeme si troubu asi na 180 °C
Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Rozdělíme těsta na dvě poloviny a jednu z nich smícháme s kakaem. Světlou polovinu těsta rozetřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný strouhankou (nebo vyložený pečícím papírem) a na ni rozetřeme kakaové těsto. Těsto poklademe kousky ovoce (meruněk, broskví, jahod) a dáme péct. Pečeme asi 30 minut. V polovině pečení pro jistotu otočíme plech
Mezitím si uvaříme pudink ze 3 sáčků vanilkového pudinku a asi 0,75 l. Pudink by měl být po uvaření velmi hustý. Pudink necháme vychladnout a vyšleháme s máslem
Upečenou buchtu necháme vychladnout, potřeme ji pudinkovým krémem a rozetřeme na ni čokoládovou polevu, připravenou rozpuštěním čokoládových tyčinek - kaštanů a tuku. Zajímavě chutná i poleva ze 100 g rozpuštěné čokolády na vaření, místo tuku trocha mléka a 2 velké lžíce oříškové nugety. Dunajské vlny dáme na chladné místo ztuhnout
Ztuhlé a uleželé dunajské vlny nakrájíme a můžeme podávat.