Dunajské vlny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
25 dkg máslo
3 lžíce kakao
0,75 l mléko
0,25 l mléko
1 ks prášek do pečiva
25 dkg cukr krupice
5 lžic cukr moučka
45 dkg polohrubá mouka
1 lžíce tuk na smažení
35 dkg Hera
3 ks ledové kaštany
broskev
3 ks vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Začneme přípravou těsta. Utřeme Heru s cukrem, přidáme 6 žloutků, polohrubou mouku, prášek do pečiva a asi takové množství mléka, aby nám vznikla konzistence těsta podobné té na bábovku. Předehřejeme si troubu asi na 180 °C

  2. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Rozdělíme těsta na dvě poloviny a jednu z nich smícháme s kakaem. Světlou polovinu těsta rozetřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný strouhankou (nebo vyložený pečícím papírem) a na ni rozetřeme kakaové těsto. Těsto poklademe kousky ovoce (meruněk, broskví, jahod) a dáme péct. Pečeme asi 30 minut. V polovině pečení pro jistotu otočíme plech

  3. Mezitím si uvaříme pudink ze 3 sáčků vanilkového pudinku a asi 0,75 l. Pudink by měl být po uvaření velmi hustý. Pudink necháme vychladnout a vyšleháme s máslem

  4. Upečenou buchtu necháme vychladnout, potřeme ji pudinkovým krémem a rozetřeme na ni čokoládovou polevu, připravenou rozpuštěním čokoládových tyčinek - kaštanů a tuku. Zajímavě chutná i poleva ze 100 g rozpuštěné čokolády na vaření, místo tuku trocha mléka a 2 velké lžíce oříškové nugety. Dunajské vlny dáme na chladné místo ztuhnout

  5. Ztuhlé a uleželé dunajské vlny nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!