Drůbeží salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 ml smetana
120 g niva
2 ks hrušky
250 g ostružiny
1 hlávka salát endivie
300 g kuřecí prsa
30 g lískové ořechy
200 ml jablečný mošt
podle chuti
sůl
mletý pepř
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Salát opláchneme, necháme okapat a natrháme na kousky. Kuřecí prsa uvaříme a maso nakrájíme na kostičky, případně použijeme vařené maso z polévky. Ostružiny opláchneme, hrušky nakrájíme na plátky a zakapeme citronem.

  2. Nivu utřeme se smetanou a moštem, osolíme a opepříme.

  3. Maso spolu se salátem nandáme na talíře, přidáme hrušky, ostružiny, přelijeme nivovou zálivkou a posypeme ořechy.

  4. Drůbeží salát ihned podáváme, ideálně přikusujeme bílou bagetku či jiné pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!