Drůbeží polévka s osmaženými flíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
10 g máslo
1 ks cibule
3 porce květák
koření
1 balíček kořenová zelenina
1 balíček drůbeží směs na polévku
těsto
2 ks vejce
1 hrnek hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z drůbeží směsi na polévku, kořenové zeleniny, oloupané cibule a česneku a asi tří růžiček květáku uvaříme polévku. Po uvaření drůbeží polévku přecedíme.

  2. Mezitím z vajec a hrubé mouky připravíme nudle a fleky. Na jednu placku použijeme vždy 1 vejce. Z těsta vyválíme 2 co nejtenčí placky a necháme zaschnout. Z jedné placky nakrájíme tenké nudle a z druhé flíčky asi 1,5 cm velké. Na rozpálené pánvi na trošce másla flíčky osmažíme do světle hněda.

  3. Spolu s nudlemi zavaříme do polévky. Drůbeží polévku s osmaženými flíčky dochutíme, přidáme zeleninu a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!