Drůbeží játra s granátovým jablkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 svazek petrželka
1 ks feferonka
1 ks bobkový list
1 dl olivový olej
500 g drůbeží játra
2 ks granátové jablko

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a utřeme s trochou soli. Feferonku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme ji. Játra podle potřeby očistíme. Petrželku opepreme, osušíme a nasekáme.

  2. V misce smícháme česnek, feferonku, petrželku, olej, bobkový list a játra. Maso necháme asi 3 hodiny marinovat.

  3. Pak je přeložíme do zapékací misky a i s marinádou pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě.

  4. Zatím si rozpůlíme granátové jablko a vydlabeme z něj dužinu i s jadérky a šťávou. Vše přidáme k téměř hotovým játrům a společně dopečeme. Nakonec osolíme.

  5. Játra podáváme s ochucenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!