Drůbeží játra na zeleném pepři recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
200 g rajče
50 g kečup
2 lžíce olivový olej
50 g anglická slanina
400 g drůbeží játra
1-2 lžičky celý zelený pepř nakládaný v oleji
100 g paprika (zelená)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a papriky očistíme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na proužky. Játra očistíme a rozpůlíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  2. Ve wok pánvi rozpálíme olej a zpěníme kolečka cibule. Přidáme slaninu a po minutě játra. Vše prudce orestujeme. Játra vyjmeme a udržujeme v teple.

  3. Do výpeku vložíme papriky a rajčata, přidáme kečup a zastříkneme vodou. Krátce podusíme. Poté vložíme játra zpět do pánve a necháme přejít varem.

  4. Nakonec odstavíme z ohně, do směsi přidáme zelený pepř nakládaný v oleji a osolíme.

  5. Maso podáváme s pečenými bramborami a hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!