Drůbeží játra na zeleném pepři recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 200 g rajče 50 g kečup 2 lžíce olivový olej 50 g anglická slanina 400 g drůbeží játra 1-2 lžičky celý zelený pepř nakládaný v oleji 100 g paprika (zelená)
Postup Drůbeží játra na zeleném pepři recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a papriky očistíme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na proužky. Játra očistíme a rozpůlíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
Ve wok pánvi rozpálíme olej a zpěníme kolečka cibule. Přidáme slaninu a po minutě játra. Vše prudce orestujeme. Játra vyjmeme a udržujeme v teple.
Do výpeku vložíme papriky a rajčata, přidáme kečup a zastříkneme vodou. Krátce podusíme. Poté vložíme játra zpět do pánve a necháme přejít varem.
Nakonec odstavíme z ohně, do směsi přidáme zelený pepř nakládaný v oleji a osolíme.
Maso podáváme s pečenými bramborami a hlávkovým salátem.