Dršťky po milánsku - Trippa alla Milanese recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
1 ks pórek
1 ks mrkev
4 lístky šalvěj
2 konzervy krájená rajčata
5 dl zeleninový vývar
50 g červené fazole
1 ks řapíkatý celer
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
1 lžíce extra panenský olivový olej
2 dl červené víno polosuché
50 g sýr Grana Padano
200 g vařené dršťky

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si předem uvaříme al dente. Vařené dršťky povaříme ještě 30 minut ve slané vodě s bobkovým listem. Zeleninu očistíme a nakrájíme najemno.

  2. V hluboké pánvi rozpustíme olivový olej a máslo a restujte najemno nakrájenou cibuli, celer a mrkev. Jakmile změknou, přidáme dršťky, rajčata (ne kečup), fazole, šalvěj, pepř a nakonec zalijeme zeleninovým vývarem. Dršťky po milánsku vaříme při nízké teplotě asi 3 hodiny. Zhruba půl hodiny před dokončením přidáme asi 2 dl polosuchého červeného vína.

  3. Hotové dršťky po milánsku servírujeme do misek a bohatě sypeme strouhaným sýrem Grana Padano, případně jiným tvrdým sýrem. Ne však eidamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!