Drobenkový koláč s kdoulemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
50 g cukr
2 ks žloutek
250 g nízkotučný tvaroh
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
těsto
100 g cukr
175 g máslo
250 g hladká mouka
85 g mleté mandle
náplň
50 g cukr
30 g zázvor
1 ks celá skořice
1 g kdoule
podle chuti
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané kdoule nakrájíme na vetší kostky, vybereme jadérka a vhodíme do hrnce. Oloupaný zázvor nasekáme na jemno. Zázvor s 50 g cukru a skořicí přidáme ke kdoulím. Ovoce přivedeme k varu, přikryjeme a pomalu dusíme asi 15 minut.

  2. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Kulatou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.

  3. Studené máslo nakrájíme na kostičky. K máslu přidáme mandle, mouku, 100 g cukru a vypracujeme hrubší drobenku. Polovinu těsta vmačkáme na dno (asi 2 cm po stranách formy).

  4. Kdoule necháme odkapat. Tvaroh promícháme se zbytkem cukru, žloutky a pudinkovým práškem. Tvarohový krém uhladíme na těsto ve formě. Na krém poklademe kdoule, které posypeme zbytkem drobenkového těsta.

  5. Teplotu snížíme na 180 °C a drobenkový koláč s kdoulemi pečeme dozlatova. Koláč necháme vychladnout, pocukrujeme a nakrájíme.

  6. Drobenkový koláč s kdoulemi chutná k čaji, ale i jen tak samotný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!