Drobenkový koláč s čokoládovým tvarohem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
120 g cukr
500 g tvaroh
100 g kvalitní hořká čokoláda
těsto
150 g cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
100 g máslo
300 g hladká mouka
1 lžička kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme prosátou mouku, nakrájené plátky másla o pokojové teplotě, vejce, 150 g cukru s práškem do pečiva a vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a uložíme na půl hodiny do lednice. Tvaroh utřeme se 120 g cukru do pěny a přimícháme nastrouhanou čokoládu.

  2. Kulatou formu vyložíme papírem na pečení. Z odpočinutého těsta vyválíme slabší kruh velikosti formy. Zbytek těsta necháme zatím na straně. Těsto uložíme do formy a na něj naneseme tvarohový krém. Na krém rozdrobíme zbylé těsto po celé ploše koláče.

  3. Koláč pečeme asi půl hodiny dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Doba pečení záleží na troubě.

  4. Drobenkový koláč s čokoládovým tvarohem po vychlazení nakrájíme a podáváme k čaji nebo kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!