Nevařený džem z rybízu recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1000 g cukr moučka
1000 g černý rybíz
150 ml bílý rum

Postup přípravy receptu

  1. Černý rybíz opereme, "stáhneme" ze stonků a necháme okapat

  2. můžeme použít i směs v poměru 4:1 (černý:červený či bílý)

  3. Veškerý rybíz 5 minut mixujeme, přidáme 200 g cukru a znovu 5 minut mixujeme. Necháme 10 minut odpočívat, přidáme dalších 200 g cukru a znovu 5 minut mixujeme. Opět necháme 10 minut odpočívat a znovu přidáme 200 g cukru a 5 minut mixujeme. Vše ještě opakujeme 2x do vypotřebování cukru. Příprava trvá něco málo přes hodinu

  4. Nevařeným džemem z rybízu naplníme menší sklenice, do každé nalijeme lžičku rumu, zavíčkujeme a vychladlé skladujeme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!