Nevařený džem z rybízu recept
Apetit Recepty moučníkyPostup Nevařený džem z rybízu
Postup přípravy receptu
-
Černý rybíz opereme, "stáhneme" ze stonků a necháme okapat
můžeme použít i směs v poměru 4:1 (černý:červený či bílý)
Veškerý rybíz 5 minut mixujeme, přidáme 200 g cukru a znovu 5 minut mixujeme. Necháme 10 minut odpočívat, přidáme dalších 200 g cukru a znovu 5 minut mixujeme. Opět necháme 10 minut odpočívat a znovu přidáme 200 g cukru a 5 minut mixujeme. Vše ještě opakujeme 2x do vypotřebování cukru. Příprava trvá něco málo přes hodinu
Nevařeným džemem z rybízu naplníme menší sklenice, do každé nalijeme lžičku rumu, zavíčkujeme a vychladlé skladujeme v lednici.