Drobenková buchta s pudinkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

drobenka
250 g cukr
1 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
600 g polohrubá mouka
250 g Hera
krém
3 lžíce cukr
1 l mléko
3 ks vanilkový pudinkový prášek
náplň
ovoce
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Ze sypkých ingrediencí, hery a vejce si připravíme drobenku. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem nebo jej vymažeme a vysypeme. Kompotované ovoce scedíme. Čerstvé, mražené nebo kompotované ovoce si nakrájíme.

  2. Mléko svaříme spolu s cukrem a pudinkovými prášky. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  3. Na vymazaný a vysypaný plech nasypeme 2/3 drobenky a zalijeme ji pudinkem. Na vrstvu pudinku rozložíme připravené ovoce a překryjeme je zbytkem drobenky.

  4. Drobenkovou buchtu s ovocem pečeme v předehřáté troubě asi 30 - 40 minut (až drobenka zrůžoví).

  5. Upečenou drobenkovou buchtu s ovocem nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!